Не е чак толкова драматично
Илюстрация: Shutterstock
Всяка година излизат все повече изследвания, които твърдят, че шоколадът е полезен за здравето, пише medikforum.ru. За начало, нека да изключим обичайните му преимущества, поради които той вдига настроението. Но, действително, благодарение на шоколада, се стимулират центровете на удоволствие в мозъка, а по този естествен начин се борим с депресията.
Въпросното лакомство е полезно за сърцето и кръвоносните съдове, както и съдържа много антиоксиданти, коите се борят със свободните радикали, което означава, че се борят и с рака. Шоколадът е полезен и за нервната система, намалява риска от простуда и благоприятства дейността на стомаха, както и помага на жените да понасят по-леко ПМС.
И така - колко всъщност шоколад ни е нужен на ден, за да постигнем всичко това? (С уговорката, че в него има и трансмазнини, които в големи количества са вредни за здравето, както и множество калории). Всеки ден чочвек трябва да приема определено количество калории, а ефектът на ситост, след хапването на шоколад, бързо изчезва. Поради това възниква риск от преяждане и добавяне на излишни килограми. Затова е по-добре да хапваме черен шоколад, въпреки че повечето хора предпочитат млечния, който е с много захар. Така че може да имате полза от шоколада, в случай, че не хапвате повече от няколко блокчета на час през работно време.
Надя Горанова
В рамките на форума бяха представени тревожните данни, които подчертават значимостта на грижата за недоносените деца и важността на профилактиката и ранната диагностика.
Снимка: Фондация „Нашите недоносени деца“
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари